Kalkulátor2018-10-02T14:04:18+01:00

Megtakarítási kalkulátor

Ön tudja, hogy mennyi pénzre lesz szüksége nyugdíjba vonuláskor? Számolgatta már, hogy mennyit szükséges félretennie ehhez? Használja az alábbi kalkulátorunkat, amely képes létrehozni a beírt adatok alapján egy megtakarítási tervet. Nézze meg, hogy mekkora összeget kellene félretennie havonta a célösszeg felépítéséhez. A személyi jövedelemadó kedvezmény mértékét nem számolja a kalkulátor, így annak egyeztetéséhez személyes konzultáció szükséges.


SEGÍTSÉG ÉS DEFINÍCIÓK

Egyszerűen írja be a “Jelenlegi életkorát”, a “Nyugdíjkorhatár” részhez, hogy várhatóan hány évesen megy nyugdíjba, az “Éves hozam” részben határozza meg, hogy mekkora átlag hozammal számoljon a kalkulátor évente (maradjon a realitások talaján és 3-6% közötti összeg fölé ne állítsa a kalkulátort). Amennyiben már rendelkezik jelenleg is egy megtakarított összeggel, ami rendelkezésére áll és várhatóan a nyugdíjára használja majd fel, akkor annak az összegét írja be a “Van megtakarítása” rovatba, ha nem, akkor írja át nullára ezt a részt. Végül a “Célösszeg” részhez írja be, hogy mekkora összeget akar felépíteni, amikorra nyugdíjba megy. Ennek az összegnek a hozamaiból, vagy kamataiból tudja majd kiegészíteni az akkori nyugdíját, vagy magát az összeget éli fel. Ez az Ön akkori döntése lesz majd.

A kalkulátorban található számok csak példák, melyeket át tud írni, hogy a leginkább Önnek megfelelő összegekkel lássa a számítási eredményeket. Csak a felső részben lévő fehér mezők adatait tudja változtatni.

Miután beírta az Önnek megfelelő számokat, kattintson a “Számol” gombra és a kalkulátor gyorsan kiszámolja a szükséges havi megtakarítási összeget és létrehoz egy befektetési ütemtervet, valamint egy sor olyan diagramot, amelyek segítenek áttekinteni és látványosabban megjeleníteni a számolás eredményeit és annak összefüggéseit.

A kalkulátor jó kiindulópontot jelenthet, viszont szüksége lesz egy tanácsadóra, aki segít egy olyan terv létrehozásában, amely figyelembe veszi az Ön konkrét céljait.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy megbeszélhessük a kérdéseit, vagy tervet készíthessünk konkrét igényére.

Kapcsolat

Jogi nyilatkozat: A weboldalon található kalkulátor pontosan számol. Ennek ellenére semmilyen garanciát nem tudunk nyújtani a pontosságra, és az oldal üzemeltetője kifejezetten elhárít minden felelősséget a jelen kalkulátor ezen weboldalon történő használatából. Használja a saját felelősségére és ellenőrizze az eredményeket a pénzügyi tanácsadójával, mielőtt bármilyen konkrét lépést is tenne ebből adódóan. A weboldalon található információk a szerzők személyes véleményét alkotják megfigyelésük, kutatásuk és tapasztalatuk alapján, továbbá az oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Mindezekre tekintettel az oldal üzemeltetője és a tartalmak szerzői, készítői kizárják mindennemű felelősségüket az oldal tartalmai között esetlegesen megjelenő információra vagy adatra alapozott egyes befektetési, pénzügyi döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. A weboldalon megjelenített információk pusztán általános tájékoztató céllal jelennek meg. Mivel minden egyes olvasónak, embernek eltérő az élethelyzete, így a saját tanácsadójával kell konzultálnia, hogy megalapozott döntést tudjon hozni a biztosítási, vagy pénzügyi portfólióját illetően.