Ha elmúlt 40 éves, akkor nagy eséllyel Ön is Pató Pál Úr leszármazottja és szeret halogatni

Írta: |2018-05-07T13:40:40+01:002018. május 7. |Kategóriák: Hírek|Címkék: , , , , , |

A legtöbben szeretünk halogatni. Ön is szeret halogatni. Ez egy természetes viselkedése az embernek. Ismerjük Petőfi Sándortól Pató Pál Úr történetét, aki azt mondja, hogy “Ej, ráérünk arra még!”. Ilyenek vagyunk például, ha a nyugdíjhelyzetünkről van szó.

A lakosság nagy része aggódik a nyugdíjas évei miatt, de a legtöbben mégsem vagyunk hajlandóak foglalkozni a kérdéssel – most. Ennek több oka van:

  • téves információink vannak a nyugdíjról,
  • kialakult bennünk egyfajta “immunitás” a nyugdíj szó hallatán és közönyösek vagyunk a téma iránt,
  • úgy gondoljuk nagyon sok időnk van még addig és ráérünk megoldást találni,
  • neveltetésünk miatt kialakult bennünk az, hogy az Állam majd megoldja valahogy,
  • azt hisszük, hogy a befizetett járulékaink majd fedezik a nyugdíjas éveink kiadásait,
  • elfoglaltságaink miatt nem is szánunk időd a téma átgondolására és még sorolhatnánk az okokat.

Továbbá a fentieken túl azt is gondoljuk, hogy sok-sok pénzt kellene félretennünk havonta és ez nem fér bele. Pedig minél több ideje van a pénznek dolgozni, annál kevesebbet kellene félretennünk havonta. Vagyis már havi 10-20 ezer forint nyugdíj megtakarítás is óriási segítség lesz 20-25 év múlva.
Igen, az elménk ilyenkor elkezd tiltakozó üzemmódra váltani. 20-25 év múlva? Honnan tudom én, hogy mi lesz addigra?

Gondoljanak csak bele abba, hogy az elmúlt 5 év milyen gyorsan telt el az életükben. A következő 5 év még gyorsabban fog eltelni és aztán egyre közelebb kerül a nyugdíj, a visszavonulás. Képzeljék el, hogy az elmúlt 10 évben minden hónapban megtakarítottak volna 2-3 ezer forintot. Ez ma a kamatokkal együtt 500.000 forint körüli összeg lenne. Jól jönne?

Az új generációs nyugdíjbiztosítás hatalmas előnyöket kínál. Például adójóváírást vehet igénybe minden évben és ráadásul nem csak a saját megtakarítása, hanem az adójóváírás is hozamokat termelhet a nyugdíjbiztosításában. Vetkőzze le az előítéleteit, a halogatását és szánjon a saját életére 1-2 órát, hogy mindennel tisztában legyen és döntéshelyzetbe hozza önmagát.

A szerzőről: Patai János

Avatar
Üdvözlöm! Patai János vagyok, az Experitum Finance operatív vezetője. Köszönöm, hogy itt van velünk, és remélem hasznosnak találja az itt olvasottakat. Gyakorlati információkkal szeretném támogatni Önt a sikeresebb pénzügyi stratégia érdekében. Ha kérdése, ötlete van, kérem írja meg nekünk!